MENU

Osvetlitev kuhinje
Kako osvetlimo kuhinjo
 

Kuhinja je prostor v hiši, v katerem preživimo dobršen del svojega časa. Že priprava jutranje kave se prične v kuhinji, včasih pa se v tem pomembnem prostoru v hiši zbere kar cela družina, sploh kadar obedujemo skupaj ob istem času. Je tudi osrednji prostor, kadar na obisk povabimo svoje prijatelje, ki jim tekom druženja pripravljamo prigrizke in pijačo. Nemalokrat se v kuhinji odvijajo tudi naši dnevni pogovori z družino, saj nam hiter tempo življenja ne omogoča dolgih večernih pogovorov na kavču v dnevni sobi. Da pa vsa ta dnevna opravila potekajo kar se da v prijetnem vzdušju pa ogromno pripomorejo tudi svetila, ki jih namestimo v kuhinjo. 

Direktna osvetlitev za delovne površine

Poleg te namenske osvetlitve se lahko v kuhinji poslužimo tudi ambientalne osvetlitve, s čimer bomo ustvarili prijetno in domače vzdušje. Eden od kotičkov, kamor jih lahko namestimo, je okenska polica.

Pri kuhinjski razsvetljavi se moramo vprašati za kakšne potrebe jo potrebujemo. Na površine, kot je kuhinjski pult ali kuhinjski otok, bomo običajno namestili svetila z bolj direktno osvetlitvijo, a brez bleščanja, saj bomo na teh površinah potrebovali dovolj močen vir osvetlitve, da bomo lahko pripravljali hrano, obedovali ali opravljali druga kuhinjska opravila.

Več o tem

Viseča svetila za dekorativen pridih 

Nad kuhinjskim pultom ali otokom lahko namestimo tudi reflektorje, ki nam bodo omogočili, da vir osvetlitve usmerimo na točno določeno površino. V kolikor pa želimo bolj splošno osvetlitev, je smiselno uporabiti stropno svetilko, ki bo razpršila svetlobo v vse smeri. Če pogosto prirejate zabave za prijatelje, je priporočljivo uporabiti svetilko, ki ima možnost zatemnitve, s čimer bomo ustvarili prijetno vzdušje za naše goste.

Viseča svetila so prav tako odlična izbira za osvetlitev delovnega pulta ali pa kuhinjskega otoka, poleg osvetlitve pa bodo dodala še nekaj dekorativnega pridiha. V kolikor se v kuhinji nahaja del kuhinjskega pulta, ki služi kot bar je uporaba visečih svetil prav tako smiselna. Na predelih, kjer bi potrebovali dodaten vir osvetlitve pa se lahko odločimo tudi za stenska svetila ali pa ob kuhinjskih omaricah namestimo LED trakove.

Za katerakoli svetila se bomo odločili, je pomembno, da se bodo med seboj dobro dopolnjevala in nudila potrebno osvetlitev za naše potrebe. Zagotovo pa je tudi kuhinja prostor, kjer lahko poleg funkcionalnosti vnesemo tudi nekaj ambientalnosti. Sproščujoče počutje ob kozarcu vina bo tako zagotovljeno. 

Ponudba visečih svetil

Zunanja osvetlitev
predstavitev projekta
Shop
Filters
0 Wishlist
0 Cart
Account