MENU

DOSTAVA BLAGA

1. Dostava blaga na dom oz. na izbrani naslov se vrši preko podjetij DHLDPDUPS in Pošta Slovenije. Ponudnik pošlje kupcu naročene artikle na naslov, ki ga je kupec vnesel pri naročilu (naslov za dostavo). Blago lahko prevzamete tudi osebno na naslovu Forma svetila d.o.o., Ulica gledališča BTC 10, 1000 Ljubljana, Slovenija.
       

2.   Ponudnik lahko dostavlja izdelke iz spletne trgovine v vse cone oz. države, navedene v spodnji tabeli. Kupec je med postopkom, kot tudi pred zaključkom postopka nakupa seznanjen z (možnim) področjem dostave oz. omejitvami glede dostave, dostavnim rokom in natančnimi stroški dostave blage oziroma pošiljanja.

3.   Stroški dostave oz. pošiljanja se ob nakupu obračunajo v skladu z izbrano metodo pošiljanja in glede na naslov kupca, in jih krije kupec. Več o stroških dostave izveste tudi iz tabele spodaj (CENIK DOSTAVE).

4.   V primeru dostave blaga izven držav EU lahko nastanejo tudi dodatni stroški. Takšni stroški so na primer stroški, ki nastanejo pri transakcijah oz. stroški povezani z izvedbo plačil (stroški nakazila, menjave valut ipd.) ter morebiti stroški v zvezi s carinskimi postopki, carine oz. uvozne takse in druge dajatve/davščine po predpisih v državi naslovnika. Za tovrstne stroške prodajalec ne more odgovarjati in jih v celoti krije kupec.

5.   Pri pošiljanju se trudimo, da je rok dostave čim krajši in da vse kupljene artikle, ki so na zalogi, odpošljemo najkasneje v roku 48 ur od spletnega naročila na sporočen naslov za dostavo. Dostavni rok/dobavljivost je določno opredeljen pri posameznem artiklu. V kolikor za plačilno metodo izberete plačilo po predračunu/predplačilo, bomo produkt lahko odpremili šele, ko prejmemo vaše plačilo/nakazilo. V primeru, ko artikli niso na zalogi, vas o načrtovanem datumu dostave obvestimo ob samem artiklu. Dobavni roki le izjemoma presegajo 4 tedne, razen v primeru težje dobavljivosti blaga (npr. v času novoletnih praznikov, času letnih dopustov), ko se rok lahko podaljša, o čemer boste kot kupec obveščeni na vaš elektronski naslov. Enako velja tudi v primeru sklenitve individualnega dogovora s kupcem. V zelo redkih primerih se lahko zgodi, da se zaradi spremembe s strani dobavitelja pogoji dobave spremenijo, o čemer bo kupec nemudoma obveščen. V primeru, da je sprememba dobavnega roka nesprejemljivo dolga (npr. več kot sedem tednov), ponudnik omogoča kupcu odstop od naročila oziroma bo kupcu ponudil čim ugodnejšo možnost spremembe naročila.

6.   V primeru kakršnihkoli nepričakovanih zapletov (višja sila in drugo) ali zamude pri naročilu, bo kupec o tem prejel obvestilo preko elektronske pošte, v katerem bo naveden predvideni rok dostave naročila.

7.   V primeru, da kupec prejme blago za katerega meni, da je utrpelo poškodbe med dostavo, vam svetujemo, da tako poškodovani paket zavrnete ali pa o tem nemudoma obvestite ponudnika na e-poštni naslov info@formasvetila.si in opišete situacijo. Kupec naj artikel skupaj z embalažo poslika in shrani v enakem stanju kot ga je prejel, z namenom dokazovanja pri uveljavljanju škode pri kurirskem podjetju. Kupec naj si prav tako zabeleži čas dostave in po možnosti tudi ime ter priimek dostavljavca pošiljke. Vse navedene informacije bodo služile lažjemu uveljavljanju odškodninskega zahtevka pri kurirski službi.

8.   Ponudnik ne odgovarja za poškodbe, uničenje ali nezmožnost zagotavljanja in dobave izdelkov zaradi vojne ali civilnih nemirov, stavk, prenehanja dela v industriji, požara, nevihte, poplav ali neurij, okvar, namernih poškodb, kraje ali drugih primerov višje sile.

           

Shop
Filters
0 Wishlist
0 Cart
Account