MENU

Priljubljena namizna svetila:


Namizne svetilke - funkcionalna osvetlitev ali prijetni otoki svetlobe

Namizne svetilke so praktični svetlobni predmeti in dekorativni oblikovalski elementi v enem. Vsestranska svetila so primerna za različne namene, odvisno od zasnove. Kot namizne svetilke, na primer, zagotavljajo dobro svetlobo brez bleščanja, ki jo je mogoče idealno usmeriti. Kot nočne svetilke pa ustvarjajo razpoloženjsko ali bralno svetlobo ali pa združujejo oboje.

Da bodo naše namizne svetilke harmonično dopolnile vašo opremo v različnih prostorih - od dnevnih do otroških sob -, boste našli modele v številnih izvedbah. Izbirate lahko med številnimi barvami, oblikami in materiali ter najdete majhne in velike namizne svetilke v različnih oblikovnih slogih.

Naše svetilke se prilegajo različnim notranjim prostorom - od industrijskega do retro sloga - in v njih privlačijo pozornost. Odkrijte svetilke na baterije ter svetilke LED in solarne svetilke ter si oglejte našo široko izbiro namiznih svetilk z možnostjo zatemnitve.

NAMIZNA SVETILA

Odkrijte namizna svetila za vsak prostor vašega doma:


Namizne svetilke - funkcionalni in prijetni otoki svetlobe

Namizna svetila so osnovni elementi notranje razsvetljave, ki jih postavljamo na mize, pisalne površine ali druge delovne površine. Imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju dobre vidljivosti in udobja med delom, branjem ali drugimi opravili. Funkcionalnost namiznih svetil je odvisna od različnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri izbiri in postavitvi. 
Namizna svetila so običajno zasnovana tako, da zagotavljajo usmerjeno svetlobo na delovno površino. To omogoča boljše pogoje za branje, pisanje ali druge naloge, ki zahtevajo natančnost. Večina namiznih svetil omogoča prilagajanje višine, nagiba in smeri svetlobnega snopa. To omogoča uporabnikom, da prilagodijo svetlobo glede na svoje potrebe in preference ter dosežejo optimalno osvetlitev delovne površine. Mnoga sodobna namizna svetila so opremljena z LED-svetlobnimi viri, ki so energetsko učinkoviti in dolgotrajni. To ne le zmanjšuje stroške energije, temveč tudi vpliva na okolje manj obremenjujoče.
Namizne svetilke z možnostjo zatemnitve
Če izberete namizno svetilko z možnostjo zatemnitve, lahko individualno prilagodite svetlost - odvisno od vaših potreb in načina uporabe. Za branje na primer nastavite svetlo svetlobo, zvečer pa jo zatemnite za prijetno vzdušje za sprostitev.
Upravljanje je različno: nekatere namizne svetilke imajo vgrajen zatemnilnik na dotik, druge so opremljene z drsnim, vrtljivim ali nagibnim zatemnilnikom. Nekatere namizne svetilke zatemnite intuitivno z upravljanjem z gestami, druge upravljate z daljinskim upravljalnikom, pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. 

NAMIZNE SVETILKE Z REGULACIJO

Namizna svetila iz različnih materialov:


Namizna svetila v najširših barvah in oblikah.

Namizne svetilke niso le svetlobni objekt, temveč tudi dekorativni oblikovalski element. K temu veliko prispeva barva. Pri nas boste našli namizne svetilke v žlahtni črni ali zlati barvi, pa tudi v brezčasni beli ali moderni srebrni. Poleg tega boste v naši spletni trgovini odkrili dizajnerske namizne svetilke v priljubljenih barvnih kombinacijah, kot sta črna in zlata. Za privlačno pozornost poskrbite z zeleno svetilko. Nekoliko bolj diskretne so svetilke v bež ali sivi barvi. Barvite poudarke lahko postavite z namiznimi svetilkami v roza, modri, oranžni, rdeči ali rumeni barvi. Poleg tega veliko vlogo igra tudi sama oblika svetilke. Pri nas ne manka okroglih, valjastih, linijskih, stožčastih svetil ali svetil v obliki gobe.


 NAMIZNE SVETILKE

Popularne barve namiznih svetil:

Različne oblike namiznih svetil:


Različni slogi namiznih svetilk

Moderen slog vključuje čiste linije, preproste oblike in uporabo sodobnih materialov. Svetila v modernem slogu so pogosto iz kovine, stekla ali plastike. Barvna paleta je običajno nevtralna, z možnostjo dodajanja živahnih poudarkov. 

Klasični stili vključujejo elegantne oblike, bogate detajle in uporabo tradicionalnih materialov, kot so kovina, les in steklo. Klasična svetila pogosto vključujejo okrašene detajle, kot so izrezljani elementi ali kristalni dodatki. 

Skandinavski slog se osredotoča na preprostost, funkcionalnost in naravne materiale. Svetila v skandinavskem slogu so običajno iz lesa, kovine ali stekla. Imajo minimalističen dizajn in svetle barve, ki prispevajo k občutku zračnosti in prostornosti. 

Minimalistični slog poudarja preprostost in odstranjevanje odvečnih podrobnosti. Svetila v tem slogu so pogosto enostavna, z gladkimi linijami in nevsiljivimi barvami. Materiali so lahko kovina, steklo ali plastika.

Industrijski slog je navdihnjen z videzom industrijskih prostorov. Svetila v tem slogu so pogosto iz kovine, lahko imajo grob videz, izpostavljene žarnice in druge industrijske elemente, kot so verige ali cevi.

Retro slog pa vključuje elemente iz preteklih obdobij, običajno iz 20. stoletja. Svetila v vintage ali retro slogu imajo lahko izrazite oblike, barvne kombinacije ali detajle, ki jih povezujemo s preteklimi desetletji.

Raziskujte različne sloge:

Različni nameni osvetlitve:


Oblikovalska klasika - legendarne namizne svetilke 

Naše namizne svetilke vključujejo svetovno znane oblikovalske klasike različnih blagovnih znamk, ki so z leti postale prave ikone razsvetljave. Izvirajo iz različnih desetletij - nekatere so iz obdobja Bauhausa, druge iz obdobja poparta - in neredko izžarevajo nostalgijo na vaših štirih stenah.

Brezčasne namizne svetilke se predstavljajo v številnih barvah in oblikah - od ravnih do okroglih. Številne med njimi so prejele prestižne oblikovalske nagrade, kot sta Compasso d'Oro ali iF Design Award, in prihajajo iz peres znanih oblikovalcev.

Kdaj je priporočljivo uporabljati namizno svetilko brez kabla?

Namizna svetilka brez kabla je praktična, če želite svetilko uporabljati fleksibilno in ne želite biti vezani na fiksno mesto. Z baterijsko svetilko ste namreč neodvisni od elektrike - če je baterija napolnjena - in lahko uživate v dobri svetlobi tudi tam, kjer v bližini ni vtičnice.

Če želite namizno svetilko prenesti na balkon ali teraso, bodite pozorni na razred zaščite IP. Če svetilka ni vsaj odporna proti škropljenju (IPX4), jo zunaj uporabljajte le v lepem vremenu in je ne izpostavljajte dežju. Zunanje namizne svetilke s polnilno baterijo pa lahko brez težav uporabljate na vrtu ali jih celo vzamete s seboj na kampiranje.

Shop
Filters
0 Wishlist
0 Cart
Account