MENU

Priljubljena stoječa svetila:


Stoječa svetila - vsestranske svetilke za univerzalno uporabo

Da bi ustvarili dober koncept osvetlitve doma, ni mogoče spregledati stoječih svetilk. Odvisno od izbranega modela ta vrsta razsvetljave pokriva celo vrsto aplikacij. Kot stropni reflektorji zagotavljajo posredno svetlobo v prostoru brez bleščanja, medtem ko obločne svetilke osvetlijo vašo jedilno ali kavno mizo. Svetilke z gibljivo roko ali vrtljivim senčnikom za usmerjeno svetlobo so odlične svetilke za branje ob kavču ali fotelju.

Številni elegantni modeli zagotavljajo privlačen videz. Klasična standardna svetilka s senčnikom iz tkanine, naravne lesene svetilke ali sodobne različice iz kovine - izbirate lahko med številnimi možnostmi. Izdelki so opremljeni z učinkovito tehnologijo LED ali klasičnimi podnožji žarnic. Ponujamo talne svetilke, ki izpolnjujejo različne vrste zahtev za dobro osvetlitev. 

STOJEČA SVETILA

Odkrijte stoječa svetila za vsak prostor vašega doma:


Raznolikost in uporabnost svetil

Stoječa svetila so priljubljeni elementi osvetlitve, ki se uporabljajo tako v domačem okolju kot tudi v komercialnih prostorih. Ta vrsta svetil ima svoje značilnosti in prednosti, ki jih je vredno upoštevati:
Raznolikost oblik in stilov: Stoječa svetila so na voljo v številnih oblikah in stilih, kar omogoča, da se prilagajajo različnim dekorjem in oblikovalskim konceptom. Lahko so klasična, sodobna, minimalistična ali umetniško oblikovana, kar omogoča širok spekter izbire.
Funkcionalnost in prilagodljivost: Stoječa svetila so prilagodljiva in jih je mogoče premikati ter postavljati na različne lokacije v prostoru. To omogoča usmerjanje svetlobe glede na potrebe, kar je še posebej uporabno za osvetljevanje določenega območja ali za ustvarjanje ambientalne razsvetljave.
Razsvetljava določenega območja: Zaradi svoje višine stoječa  svetila pogosto osvetljujejo določeno območje, na primer branje kotička, delovno mizo ali prostor za sprostitev. Nekatera svetila imajo prilagodljive vratove ali nagibne dele, ki omogočajo usmerjanje svetlobe.

Uporaba različnih svetilnih virov: Mnoga stoječa svetila omogočajo uporabo različnih svetilnih virov, kot so klasične žarnice, fluorescenčne cevi ali sodobne LED luči. To omogoča prilagodljivost glede na preferenčne svetlobne učinke in energetske učinkovitosti.
Dekorativni elementi: Poleg svoje osnovne funkcije so stoječa  svetila lahko tudi dekorativni elementi v prostoru. Nekateri modeli imajo privlačne oblikovalske podrobnosti, odtenke iz različnih materialov ali barvne odtenke, ki dopolnjujejo estetiko prostora.
Nadzor nad svetlobo: Mnoga stoječa svetila omogočajo nadzor nad svetlostjo s pomočjo vgrajenih dimmerjev ali prek pametnih tehnologij. To omogoča prilagodljivost osvetlitve glede na različne aktivnosti ali vzdušje v prostoru.
Pri izbiri stoječega svetila je pomembno upoštevati funkcionalne potrebe prostora, velikost in slog svetila ter njegov vpliv na celotno oblikovanje prostora. S pravilno izbiro  talnega svetila lahko izboljšate funkcionalnost prostora in dodate estetsko vrednost vašemu domu ali delovnemu okolju.

Stoječa svetila iz različnih materialov:

Popularne barve stoječih svetil:


Stoječa svetila različnih oblik in slogov

Stoječe svetilke niso le dragocen svetlobni predmet, temveč tudi estetski element opreme. Zaradi različnih oblik, barv in materialov se zlahka prilagodijo različnim življenjskim slogom. Primerne so tako za sodobno opremljena stanovanja kot tudi za notranjost v retro ali industrijskem slogu. Ste ljubitelj podeželskega sloga? Za vas imamo ravno pravšnjo stoječo svetilko. Poleg tega vam ponujamo svetila, ki izhajajo iz različnih oblikovalskih tradicij. Ne glede na to, ali imate raje moderno, skandinavsko ali minimalistično oblikovanje: vam Forma svetila omogoča, da odkrijete stoječe svetilke v skladu z vašim najljubšim slogom.


STOJEČA SVETILA

Oglejte si vse oblike, ki jih ponujajo stoječa svetila:


Različni slogi stoječih svetil

Moderen slog vključuje čiste linije, preproste oblike in uporabo sodobnih materialov. Stoječa svetila v modernem slogu so pogosto iz kovine, stekla ali plastike. Barvna paleta je običajno nevtralna, z možnostjo dodajanja živahnih poudarkov. 

Klasični stili vključujejo elegantne oblike, bogate detajle in uporabo tradicionalnih materialov, kot so kovina, les in steklo. Klasična stoječa svetila pogosto vključujejo okrašene detajle, kot so izrezljani elementi ali kristalni dodatki. 

Skandinavski slog se osredotoča na preprostost, funkcionalnost in naravne materiale. Stoječa svetila v skandinavskem slogu so običajno iz lesa, kovine ali stekla. Imajo minimalističen dizajn in svetle barve, ki prispevajo k občutku zračnosti in prostornosti. 

Minimalistični slog poudarja preprostost in odstranjevanje odvečnih podrobnosti. Stoječa svetila v tem slogu so pogosto enostavna, z gladkimi linijami in nevsiljivimi barvami. Materiali so lahko kovina, steklo ali plastika.

Industrijski slog je navdihnjen z videzom industrijskih prostorov. Stoječa svetila v tem slogu so pogosto iz kovine, lahko imajo grob videz, izpostavljene žarnice in druge industrijske elemente, kot so verige ali cevi.

Retro slog pa vključuje elemente iz preteklih obdobij, običajno iz 20. stoletja. Stoječa svetila v vintage ali retro slogu imajo lahko izrazite oblike, barvne kombinacije ali detajle, ki jih povezujemo s preteklimi desetletji.

 

Raziskujte različne sloge:

  Predstavniki modernega sloga:

Foscarini

Družba Foscarini je bila ustanovljena leta 1981 na otoku Murano v Italiji. Beneški otok je svetovno znan po svoji steklarski umetnosti, zato ni čudno, da je veliko svetilk Foscarini izdelanih iz pihanega stekla. Poleg tega italijanski proizvajalec rad uporablja inovativne materiale, kot so ogljikova vlakna ali sodobna plastika.

Oblikovanje vrhunske blagovne znamke je včasih videti organsko, včasih geometrijsko. Poleg tega obstajajo tudi abstraktne oblike, ki dajejo svetilkam izjemno prisotnost. Poudarek je vedno na edinstvenem svetlobnem učinku, na primer s čarobnimi odsevi.

Italijanski proizvajalec se pri svojih izdelkih zanaša na odlično izdelavo in sodeluje z mednarodno priznanimi oblikovalci. Vse združuje strast do vrhunske kakovosti razsvetljave in estetskega oblikovanja. Na tej podlagi nastajajo ekskluzivne vrhunske svetilke, ki pogosto postanejo oblikovalska klasika.

Marset

Marset je začel delovati leta 1942 kot družinsko livarsko podjetje v Barceloni. Leta 1965 so se odločili, da se bodo posvetili izključno proizvodnji svetlobnih izdelkov, in od takrat so se uveljavili kot eno najbolj cenjenih podjetij na tem področju.  Vsak izdelek je nedvomno edinstven; od starinskih do futurističnih, od subtilnih do drznih. Vsak dizajn bo zagotovo dodal osebnost vsakemu prostoru, v katerega bo postavljen.

Estiluz

Začetki podjetja Estiluz segajo v leto 1969, ko je Gerard Masdue Jordá z majhno pomočjo očetovega mehaničnega znanja ustanovil podjetje v španski provinci Girona. Od takrat vse svetilke Estiluz izdelujejo v lastni tovarni v Gironi. V poznejših letih se je brezčasno oblikovanje svetilk Estiluz razširilo po vsem svetu ter poželilo nagrade in pozornost. Zlasti zaradi izvirnosti stenske svetilke Balloon je Estiluz danes ena najbolj karizmatičnih in vznemirljivih blagovnih znamk svetil.

Shop
Filters
0 Wishlist
0 Cart
Account