MENU

Priljubljena stropna svetila:


Stropna svetila - klasika za osvetlitev prostora

Ko gre za dobro splošno osvetlitev prostora, so stropna svetila pogosto prva izbira. To pa zato, ker pogosto ustvarjajo homogeno sobno svetlobo, ki služi orientaciji in preprečuje močne kontraste svetlosti v prostoru. Svetloba sveti neposredno navzdol, razpršeno v prostor ali pa se odbija od reflektorjev ali stropa, kar ustvarja posredno osvetlitev.

V naši trgovini najdete stropne svetilke za različne prostore, velik del pa je opremljen z učinkovitimi LED-lučmi. Izbirate lahko med različnimi barvami in oblikami ter odkrivate svetila, izdelana iz visokokakovostnih materialov, kot je fino steklo. Zaradi vsestranskih oblik boste zagotovo našli luč, ki bo ustrezala vašemu slogu notranjosti.

Številne naše stropne luči lahko upravljate inovativno, na primer z daljinskim upravljalnikom ali pametnim telefonom. Tako lahko zatemnite svetlobo ali spremenite njeno barvo, medtem ko ležite v postelji, sedite na kavču ali za jedilno mizo.

STROPNA SVETILA

Odkrijte stropna svetila za vsak prostor vašega doma:


Stropna LED svetila
Stropne svetilke LED postajajo vse bolj priljubljene v primerjavi z različicami s halogenskimi žarnicami. In to iz dobrega razloga: Svetlobni viri LED se odlikujejo z zelo visoko energetsko učinkovitostjo in porabijo veliko manj električne energije v primerjavi s halogenskimi ali celo žarnicami. To je še posebej koristno za stropne svetilke, ki zagotavljajo ambientalno svetlobo z visoko svetilnostjo.
Poleg tega kompaktni svetlobni viri omogočajo vsestransko oblikovanje, na primer posebej ravna ali filigranska ohišja svetilk - idealno, če želite minimalistično svetilko za vaš strop. Mimogrede, ploščate stropne svetilke niso le zelo moderne, temveč so zaradi svoje nizke višine zelo primerne za prostore z nizkimi stropi. To velja na primer za panele, ki s prvovrstno kakovostjo svetlobe brez bleščanja zagotavljajo pomirjujočo osvetlitev prostora.
Mimogrede, številne naše stropne svetilke LED lahko udobno upravljate, na primer z daljinskim upravljalnikom ali pametnim telefonom.

 LED STROPNA SVETILA
Koliko stropnih svetilk potrebujem?
Koliko svetilk potrebujete za strop, je odvisno od različnih dejavnikov, vključno z razporeditvijo in velikostjo prostora ter svetilnostjo posamezne svetilke.
Na splošno pa velja, da večja, bolj podolgovata in bolj nagnjena je soba, več svetlobnih virov boste potrebovali. Vendar to ne smejo biti samo stropne svetilke. Svetilka, nameščena sredinsko na stropu, je precej praktična, vendar jo je treba vedno dopolniti z drugimi svetili v prostoru. Na ta način dosežete poudarjeno osvetlitev z več svetlobnimi otoki in ustvarite živahno vzdušje v sobi, da se boste dobro počutili.

PREVERITE PONUDBO VSEH STROPNIH SVETIL

Stropna svetila iz različnih materialov:

Popularne barve stropnih svetil:


Stropna svetila različnih oblik in slogov

Pri Forma svetila boste našli veliko izbiro visečih svetil različnih slogov in oblik. Od brezčasne klasike, skandinavskega oblikovanja vse do modernega stila - pri nas boste našli pravo luč, ki bo ustrezala vašemu slogu notranjega oblikovanja. Še več, ljubitelji organskega oblikovanja in minimalizma bodo zagotovo našli, kar iščejo. Izbira oblike visečih svetil je odvisna od individualnih okusov, stila notranje opreme in funkcionalnih zahtev prostora. Ne glede na izbiro pa stropna svetila prispevajo k ambientu prostora in so pomemben del oblikovanja osvetlitve v vsakem domu ali poslovnem okolju.

V naši ponudbi boste odkrili stropne svetilke različnih oblik, tako da boste zagotovo našli model, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu. Če imate moderno notranjost, vam priporočamo minimalistične stropne svetilke z zmanjšanim oblikovalskim jezikom in jasnim dizajnom. Če vaše srce bije za podeželski slog, pridejo v poštev stropne svetilke iz naravnih materialov, kot je les.

Če vam je všeč skandinavski slog, izberite svetila brez okraskov v svetlih barvah. Iščete stropne svetilke, ki se ujemajo s priložnostnim slogom boho? Potem so stropne svetilke iz bambusa dobra izbira. Mestni industrijski slog lahko poudarite z robustnimi kovinskimi svetilkami, po možnosti v kombinaciji z lesenimi elementi.

STROPNA SVETILA

Oglejte si vse oblike, ki jih ponujajo stropna svetila:


Različni slogi stropnih svetilk

Poznamo več slogov stropnih svetil. Pri izbiri  svetila je pomembno, da se uskladi z okolico in slogom prostora, v katerem bo nameščeno.

Moderen slog vključuje čiste linije, preproste oblike in uporabo sodobnih materialov. Stropna svetila v modernem slogu so pogosto iz kovine, stekla ali plastike. Barvna paleta je običajno nevtralna, z možnostjo dodajanja živahnih poudarkov. 

Klasični stilii vključujejo elegantne oblike, bogate detajle in uporabo tradicionalnih materialov, kot so kovina, les in steklo. Svetila pogosto vključujejo okrašene detajle, kot so izrezljani elementi ali kristalni dodatki. 

Skandinavski slog se osredotoča na preprostost, funkcionalnost in naravne materiale. Svetila v skandinavskem slogu so običajno iz lesa, kovine ali stekla. Imajo minimalističen dizajn in svetle barve, ki prispevajo k občutku zračnosti in prostornosti. 

Minimalistični slog poudarja preprostost in odstranjevanje odvečnih podrobnosti. Svetila v tem slogu so pogosto enostavna, z gladkimi linijami in nevsiljivimi barvami. Materiali so lahko kovina, steklo ali plastika.

Industrijski slog je navdihnjen z videzom industrijskih prostorov. svetila v tem slogu so pogosto iz kovine, lahko imajo grob videz, izpostavljene žarnice in druge industrijske elemente, kot so verige ali cevi.

Retro slog pa vključuje elemente iz preteklih obdobij, običajno iz 20. stoletja. Svetila v vintage ali retro slogu imajo lahko izrazite oblike, barvne kombinacije ali detajle, ki jih povezujemo s preteklimi desetletji.

Raziskujte različne sloge:

Predstavniki vintage, retro in klasičnega stila:

Il Fanale

Il Fanale je italijansko podjetje, specializirano za oblikovanje in proizvodnjo razsvetljave. Ustanovljeno je bilo leta 1979 in se ponaša z dolgoletno tradicijo ter obrtniškim pristopom k ustvarjanju osupljivih svetil. Podjetje je znano po svoji zavezanosti kakovosti, inovacijam ter estetsko dovršenim izdelkom.

Stropna svetila blagovne znamke Il Fanale so posebno opazna zaradi svojega edinstvenega dizajna in visokega standarda izdelave. Podjetje združuje tradicionalne ročne spretnosti z moderno tehnologijo, kar ustvarja svetila, ki so hkrati elegantna in funkcionalna.

Ferroluce

Ferroluce je italijansko podjetje, ki želi ohraniti tradicionalno kulturo in stare vrednote. Zato so vsi njihovi ročno izdelani okraski, izdelani s skrbnostjo in pozornostjo, edinstveni in prilagojeni. Ferroluce vse korake proizvodnje izvaja v Italiji. Njihove svetilke so rezultat skrbnosti in preprostosti ter odražajo ljubezen do tradicije in starih vrednot, v vašem domu pa poustvarijo edinstveno vzdušje za slog in eleganco.

PREVERITE PONUDBO


Catellani & Smith

Catellani & Smith je italijansko podjetje, ustanovljeno je bilo leta 1989 s strani oblikovalca Enza Catellanija.  Podjetje je znano po ustvarjanju inovativnih svetil, ki združujejo umetniški pristop, ročno izdelavo ter uporabo različnih materialov in tehnik. Njihovi izdelki so pogosto edinstveni in imajo umetniški pridih.
Posebnost podjetja Catellani & Smith so popolno oblikovani, ročno izdelani svetlobni predmeti. Italijansko družinsko podjetje izdeluje svetila iz visokokakovostnih kovin na lokaciji v Bergamu. Zaradi okusnih opulentnih oblik, barv in površin oblikovalski predmeti vedno izžarevajo nekaj ekstravagance.

Shop
Filters
0 Wishlist
0 Cart
Account