MENU

    POPULARNE  BLAGOVNE ZNAMKE

 Lesbo Table Lamp - Artemide @ RoyalDesign


Artemide je že od leta 1960 sinonim za dobro svetlobo. Pod geslom "Človeška svetloba" italijanski proizvajalec razvija svetilke in svetlobne sisteme, ki so prilagojeni potrebam ljudi. V več kot 60-letni zgodovini podjetja so tako nastale oblikovalske klasike, ki še vedno postavljajo standarde kakovosti in funkcionalnosti razsvetljave.

Med najbolj znanimi dizajni vrhunskega proizvajalca so Artemide Tolomeo Micheleja De Lucchija, Tizio Richarda Sapperja in inovativna LED-svetila Demetra Naota Fukasawe.IZDELKI    

 


Češka blagovna znamka vrhunske razsvetljave Brokis predstavlja sintezo izvrstnega oblikovanja, vrhunske kakovosti in izjemne izdelave čeških steklarskih mojstrov. Izvirne kolekcije svetil BROKIS, ki so jih zasnovali priznani češki in tuji oblikovalci, so si vztrajno pridobivale mednarodne pohvale in priznanja. Podjetje združuje ročno pihano steklo z drugimi prefinjenimi materiali, kot sta les in ročno stiskana kovina, v drznih svetlobnih kompozicijah, ki premikajo meje sodobnega oblikovanja. Z lastnimi visokozmogljivimi proizvodnimi zmogljivostmi, ki imajo korenine v več kot dvestoletni zgodovini, lahko Brokis svobodno eksperimentira in razvija inovativne materiale, tehnike in tehnologije ter ponuja svetlobne rešitve po meri.


PREBERI VEČ      

Brands > Catellani & Smith

Posebnost podjetja Catellani & Smith so popolno oblikovani, ročno izdelani svetlobni predmeti. Italijansko družinsko podjetje izdeluje svetila iz visokokakovostnih kovin na lokaciji v Bergamu. Zaradi okusnih opulentnih oblik, barv in površin oblikovalski predmeti vedno izžarevajo nekaj ekstravagance.

Med najbolj priljubljenimi svetili sta Fil de Fer in Stchu-Moon, ki sta ročno prevlečena s kovinsko folijo. Mimogrede, obe kreaciji je ustvaril nihče drug kot sam Enzo Catellani. Ustanovitelj podjetja se namreč rad aktivno pojavlja sam in vedno znova oblikuje svoje kreacije za podjetje Catellani & Smith.


IZDELKI    KATALOG

 
New Brand: DCW éditions - LiD Design

Zgodba o uspehu podjetja DCW éditions se je začela leta 2008 s ponovno produkcijo znamenite svetilke Lampe Gras Bernarda-Albina Grasa. Francosko podjetje se je nato skorajda samo od sebe razvilo v absolutno vrhunsko podjetje za ekskluzivne svetlobne izdelke.  Ponovne izdaje zgodovinsko vplivnih oblikovalskih ikon so se izkazale za uspešnico. Svetila so prilagojena današnjim zahtevam in izžarevajo čisti retro šarm. Masivno steklo, robustno jeklo ali neobdelan surovi baker dajejo svetilkam nezamenljiv industrijski videz sodobne vrste. Poleg legendarne svetilke Lampe Gras ponudba podjetja DCWéditions Paris vključuje številne druge družine izdelkov, med njimi tudi svetilko Mantis Bernarda Schottlanderja. Poleg tega se redno dodajajo nove zbirke. Vse izdelke vrhunske blagovne znamke združujeta brezčasen dizajn in trajna kakovost.  

Flos - Espacio Home Design

Tesno sodelovanje z znanimi oblikovalci je značilnost podjetja Flos že od njegove ustanovitve leta 1962. Imena, kot so Achille in Pier Giacomo Castiglioni, Philippe Starck in Jasper Morrison, zaznamujejo razvoj in vzpon italijanskega proizvajalca. V desetletjih sodelovanja so bile ustvarjene mojstrovine, kot sta obločna svetilka Arco ali družina izdelkov Glo-Ball.

Podjetje Flos, ki v latinščini mimogrede pomeni "roža", vedno drži prst na utripu časa. Novi izdelki izpolnjujejo najvišje zahteve glede oblikovanja in tehnologije. Dokaz za to so prosto lebdeči kabli visečih svetilk, inovativne baterijske svetilke ali ustvarjalne oblike iz pihanega stekla.PREBERI VEČ   Družba Foscarini je bila ustanovljena leta 1981 na otoku Murano v Italiji. Beneški otok je svetovno znan po svoji steklarski umetnosti, zato ni čudno, da je veliko svetilk Foscarini izdelanih iz pihanega stekla. Poleg tega italijanski proizvajalec rad uporablja inovativne materiale, kot so ogljikova vlakna ali sodobna plastika.
Oblikovanje vrhunske blagovne znamke je včasih videti organsko, včasih geometrijsko. Poleg tega obstajajo tudi abstraktne oblike, ki dajejo svetilkam izjemno prisotnost. Poudarek je vedno na edinstvenem svetlobnem učinku, na primer s čarobnimi odsevi.


IZDELKI       KATALOG

Podjetje Lodes, ki je bilo prej znano kot Studio Italia Design, je junija 2020 ob svoji 70. obletnici zaključilo postopek preoblikovanja blagovne znamke, ki se je končal s predstavitvijo novega logotipa in identitete blagovne znamke.Danes podjetje Lodes predstavlja razvoj treh generacij od čiste strasti do briljantnih arhitekturnih rešitev in ustvarja svetlobne vire, ki združujejo sodobno oblikovanje in inovativno tehnologijo z materiali najvišje kakovosti, skrbno razvitimi z najboljšimi tehnikami obdelave. Podjetje Studio Italia Design je bilo izbrano za eno najbolj dinamičnih italijanskih podjetij po raziskavi "Campioni della crescita 2020" (Prvaki rasti 2020) ter leta 2021, objavljeni v reviji "Affari & Finanza" časopisa La Repubblica.


PREBERI VEČ    Luceplan je simbol za dekorativno oblikovanje in funkcionalno kakovost. Italijanski proizvajalec s sedežem v Milanu, ustanovljen leta 1978, je eden najbolj priljubljenih proizvajalcev svetil na svetu. Za prvovrstna vrhunska svetila "made in Italy" so značilni prefinjeni dizajni in sodobne tehnologije razsvetljave. Številnim znanim klasičnim izdelkom znamke se nenehno pridružujejo nove inovativne oblikovalske svetilke za svet lepega bivanja. Klasična svetila so prav tako del obsežne ponudbe kot elegantne namizne svetilke ali pametni lestenci, ki jih je mogoče upravljati. Zaradi tega prepleta ustvarjalne raznolikosti, visokokakovostnih materialov in napredne tehnologije je podjetje Luceplan že desetletja eden vodilnih ponudnikov ekskluzivne dizajnerske razsvetljave.
 

IZDELKI       KATALOG